kinderdagverblijf 4kids
Brigitte & Katy
Pervijzestraat 15
8600 Pervijze (Diksmuide)
051/506 206
   info@4kids.be
 
 
Home
Opvangplan
Wie zijn wij ?
Openingsuren
Inschrijven
Opvang
Verzorging & gezondheid
Voeding
Ouder Weetjes
(Brand)Veiligheid  
Tarief
Belangrijke info
Facturatie
Foto's
 
Je hebt 2 kleine handjes,
Geef ons er allebei één,
Dan leiden we je rond tot dat
je zegt: "Ik kan het wel alleen"
Veiligheid

Veiligheid draagt 4 kids hoog in het vaandel bij 4kids, wij hanteren dan ook een goed uitgelijnde "Risicoanalyse map". Bibi en Katy werken zo goed mogelijk om de kinderen veilig op te vangen.

Een paar punten waar 4kids rekening mee houdt:

  • Ter preventie van wiegendood worden de volgende maatregelen geboden: Een correcte slaaphouding is heel belangrijk. De kindjes worden altijd op de rug te slapen gelegd. Buikligging kan enkel in uitzonderlijke gevallen en met een attest van de arts.
  • Er worden geen dekbedden of hoofdkussens gebruikt, er wordt gebruik gemaakt van katoenen lakens.
  • Wij vragen wanneer uw kleintje 6 maanden oud is een trappelzak mee te brengen.
  • Een correcte temperatuur van 18 graden wordt zo goed mogelijk behaald.
  • Maxi-cosi’s worden netjes in de gang geplaatst samen met de verzorgingstas.
  • U kunt uw kinderwagen zonder probleem bij ons laten totdat u uw kindje ‘s avonds weer komt ophalen.
  • Juweeltjes van de kinderen worden op eigen verantwoordelijkheid gedragen in de groepsopvang. Voor verlies kunnen wij niet instaan.
  • Wij vragen om geen kleine voorwerpen mee te geven met uw Baby/Peuter. En eens de zakken van uw peuter te controleren vooraleer hij/zij naar de opvang komt. Dit om verstikkingsgevaar bij de kinderen te voorkomen indien het voorwerp in de babyruimte en of speelruimte terechtkomt.
  • Er word geacht geen speelgoed mee te brengen van thuis. 4Kids beschikt over voldoende aangepast speelgoed aangepast aan de leeftijd van uw kind.
  • Roken is ten strengste verboden in de groepsopvang.

Wij volgen jaarlijks bijscholingen om uw kindje zo de beste zorg te garanderen. Met deze maatregelen hopen wij het risico op wiegendood te voorkomen, toch kunnen wij niet verantwoordelijk worden gesteld moest dit ooit voorkomen!

BRANDVEILIGHEID:

4Kids staat onder controle van de brandweer van de stad Diksmuide en beschikt ook over een duidelijk evacuatieplan. Op elk verdiep is er een grondplan aanwezig. Rookmelders, brandblussers, branddeken, noodverlichtingen, worden jaarlijks nagekeken en gecontroleerd op hun duurzaamheid met de nodige attesten. In de ruimtes bevinden zich pictogrammen voor de nooduitgang. 4Kids heeft een attest van goedkeuring voor de brandveiligheid en volgt de nodige bijscholingen hieromtrent.

 
copyright 2023 - Copy-Copy bvba